Att sexleksaker dyker upp titt som tätt på olika crowdfounding-sidor är i sig inget nytt. På Indiegogo har en rad, mer eller mindre lyckade projekt, presenterats genom åren. Att Kickstarter nu tar steget och släpper fram Fin som första finansieringsprojekt får emellertid ses som en milstolpe. Enligt Kickstarters vice vd, Justin Kazmark, beror detta på att Dame – företaget bakom den lilla vibratorn Fin – står ”för något nytt och innovativt”.

Fin vibrator

Fin är en liten, bärbar vibrator som placeras mellan fingrarna och är tänkt att användas tillsammans med partnern eller på egen hand och ge den klitorisstimulering som många kvinnor kan behöva för att nå klimax. Fin är så pass liten så att den skall kunna användas under kärleksakten utan att vara i vägen och den kan bäras på ovan- eller undersidan av fingrarna. Den är tillverkad av medicinskt silikon, är uppladdningsbar och innehåller en liten motor med tre olika hastigheter.

Fin har nått finansieringsmålet med råge och de första enheterna väntas skickas ut kommande månad. Priset för en Fin ligger på motsvarande runt 550 kronor