Det ”smarta hemmet” kommer alltmer närmare en realitet. Uppkopplade övervakningssystem, fjärrstyrda värmesystem där du enkelt kan hålla koll på elförbrukningen eller robotgräsklippare som trimmar gräsmattan medans du gör något roligare är några exempel på den nya tidens spännande produkter och tjänster som till stor del kan förenkla våra liv i vardagen.

Siemens Home Connect

Siemens lanserar nu en rad produkter, alla med egenskapen att de kan kommunicera trådlöst med din smartphone oavsett var du befinner dig. Alltifrån tvättmaskiner och kylskåp till espressomaskinen kan alltså styras och kontrolleras via den dedikerade appen.

Enligt en ny studie gjord på uppdrag av tillverkaren menar 62 % av svenskarna att de oroar sig över att ha glömt att stänga av en hushållsapparat när de gått hemifrån. Många av de tillfrågade skulle även vilja kunna kontrollera sina vitvaror på distans. Något Siemens nu alltså tagit till sig.

Siemens Home Connect
Två inbyggda kameror inne i kylskåpet ger möjligheten att via appen snabbt kolla om någon produkt behöver inhandlas

Med Siemens Home Connect kan användare bland annat starta och stänga av hushållsapparater direkt via appen, få push-notiser direkt i mobilen, få hjälp att välja rätt tvätt- och diskprogram eller med hjälp av två kameror i kylskåpet se vad som behövs inhandlas. Det finns även en receptdatabas som via appen kan skicka rätt inställningar direkt till ugnen.

De wifi-uppkopplade produkterna med Home Connect finns tillgängliga nu, mer information hittar du här.