Det surras en hel del på nätet, främst på sociala medier, om Bonjour just nu. Den snyggt designade klockan som egentligen mer kan ses som en personlig assistent, och som intuitivt håller koll på din dagsagenda och försöker hjälpa dig att få ut det mesta av din dag.

Bonjour

Bonjour kan justera tiden för väckning förutsatt att uppsatta villkor för detta är uppfyllda. Har du exempelvis ett viktigt möte inplanerat under dagen kommer Bonjour kontrollera trafiksituationen och kan väcka dig tidigare än planerat om det finns risk för köer och till och med se till att Uber-taxin du beställt kommer tidigare. Eller du kanske har planerat för att ta en löprunda tidigt på morgonen? Då kollar den upp vädret och struntar i att väcka dig om det regnar. Allt givetvis förutsatt att du valt att Bonjour får ta detta beslut. Dessa funktioner möjliggörs genom konstant anslutning till din iCal, Google Calendar, Google Map, Uber och annan programvara.

Bonjour

Funktionen Fitness Tracking & Planning kan synkas med applikationer som Fitbit, Apple Health eller Withings och har på så sett koll på hur många steg du har tagit under dagen. Har du slarvat med träningen, det fina vädret ser ut att hålla i sig och kalendern är ren? Ja, då förslår Bonjour kanske en joggingrunda. Hur bra låter inte det?

Bonjour

Bonjour artificiella intelligens är molnbaserad och ska på så sätt kontinuerligt bli smartare för varje dag. Dels genom att lära sig av dina preferenser men även genom att ta in kunskap från andra användare. Den har förmågan att lära sig när du vaknar och när du lämnar hemmet, hur lång tid dina morgonbestyr tar och hur lång tid det tar för dig att ta dig till jobbet, och efter dessa parametrar skräddarsy din morgon.

Och det slutar inte där. Bonjour kan kopplas ihop med din smarta hem-lösning och justera exempelvis temperaturen eller belysningen baserat på väckningstiden. Exempel på lösningar som Bonjour är kompatibel med är nest, Philips hue, SmartThings, WeMo och alexa. Den kan även fylla ditt rum med musik genom streamingtjänster som Spotify och Deezer.

Priset för en Bonjour ligger på motsvarande 900 kronor och den första leveransen är planerad till sommaren 2017.