Danalock

Dörrlås med smarta funktioner

DanaLock – Dörrlås med smarta funktioner

Danalock liknar till stor del Glue Smart Lock och innefattar likaså en enhet som ersätter låsvredet på insidan av dörren. I detta fall är det en cylinderformad klump i silver och svart som du genom att trycka på med fingret låser eller låser upp. Installationen tar ett tag och precis som i fallet Glue är det en del ingrepp som ska göras för att låset skall sitta korrekt. Men allt som behövs, i form av brickor och skruvar, ingår – och har du inte tummen mitt i handen kommer du till slut på till det. Systemet kommunicerar med hjälp av bluetooth och känner av när du som användare är i närheten.

Det ingår ingen nätverks-hubb till systemet så för att få konstant access till låset när du inte är i närheten av hemmet behöver du addera en gammal telefon eller surfplatta som du annars inte använder och som får agera som brygga för konstant uppkoppling via ditt hemmanätverk.

Precis som när det övriga smarta lås är det själva appen som till mångt och mycket avgör helhetsintrycket och Danalocks lösning får klart godkänt. Det är enkelt att bjuda in användare och ge dessa access i form av antingen permanent, återkommande eller tillfällig form.

Alla låsningar och upplåsningar sparas i en logg så att du har total kontroll på vem som kommer och går. Det går även att koppla ihop system med olika smarta hem-lösningar såsom Z-wave och Nest vilket innebär att du i samband med att när du kommer hem även kan få lamporna att tändas och så vidare. Batteritiden ligger på cirka ett år och du får notifikationer när det börjar dra ihop sig till byte av dessa.

Danalock
Testat: Januari 2017
Tillverkare: Danalock
Mer info: Prisjakt
Funktion: Uppkopplat dörrlås
Systemkrav: Smartphone med Android eller IOS
Anslutning: Bluetooth
Batteri: 4 st CR 123A -batterier
Storlek: 49 x 79 (i omkrets)mm
Vikt: IU
Pris: 2 295 kronor.
Pris nu: Från 1 495 kronor hos Prisjakt.

plus

Bra app med massor av funktioner
Snygg design

minus

Fungerar inte på alla dörrar
Installationen
Ingen wifi

betyg 7 av 10