Glue Smart Lock

Smidig lösning till hemmet

Glue Smart Lock – Smidig lösning till hemmet

Glue är en av flera smarta lösningar till ytterdörren som nu börjar dyka upp. Enheten ersätter det vanliga vredet på din ytterdörr och din telefon kompletterar din gamla nyckel. Samtidigt behöver inte oroa dig för att telefonen dör eller får slut på batteriet.

Det fysiska originallåset finns kvar, och utifrån kan du alltid använda nyckeln samtidigt som du från insidan kan använda vredet på Glue. Det bästa av två världar kanske? Installationen är enkel och i slutändan är det enbart på insidan som det syns att du precis installerat ett nytt smart lås.

I förpackningen finns förutom själva låset, en mängd skruvar och annat för att enheten skall passa in i din ytterdörr, samt en liten wifi-hub som du pluggar in i ett eluttag i närheten av låset. När väl låset är på plats har du klarat av det svåraste, sedan följer du bara instruktionerna i den dedikerade appen. Låset ska sedan kalibreras. Det görs genom att du berättar för enheten när dörren är låst och när den är upplåst, sedan är det klart.

Både låset och wifi-hubben registreras i appen via QR-kod eller serienumret, och efter att du sedan matat in ditt lösenord upprättas kommunikationen mellan dessa. För att låsa eller låsa upp är det sedan bara att använda appen.

Appen används även för att addera andra användare. Det kan vara familjemedlemmar, som får löpande access (standard) eller andra, som enbart skall ha en tillfällig access, exempelvis leverantören av matkassen eller hantverkaren. Det går att ge access under en minut och uppåt och det hela är mycket enkelt. Har du exempelvis glömt att låsa och du lämnat hemmet är det bara att använda appen, oavsett var du befinner dig.

Det finns tyvärr vissa begränsningar. Har du en dörr som kanske är skev och som du behöver trycka till ordentligt är det inte säkert att Glue lock är starkt nog att klara av detta. Har du en säkerhetsdörr som kräver att du vinklar upp handtaget för att låsa eller låsa upp får du tyvärr leta efter en annan lösning – eller byta dörr.

Glue Smart Lock
Testat: Oktober 2017
Tillverkare: Glue
Mer info: Coolstuff
Funktion: Uppkopplat dörrlås
Systemkrav: Smartphone med Android eller IOS
Anslutning: Bluetooth/wifi
Batteri: 4 st AA-batterier, enkelt att byta
Storlek: 57 x 133 x 36 mm
Vikt: ca 337 gram
Storlek hubb: 53 x 82 x 74 mm (inklusive stickkontakt)
Pris vid test: 2 490 kronor.
Pris nu: 2 190 kronor hos Netonnet.

plus

Enkelt och bra app
Bra delningsfunktion
Riktigt snygg design

minus

Fungerar inte på alla dörrar
Installationen kräver visst ”hantverkskunnande”

betyg 9 av 10