Master Lock 4401

Smart hänglås med Iphone-problem

Att hålla reda på alla de där små nycklarna till dina låsbara hurtsar, skåp och diverse hänglås är inte alltid lätt. Framför allt eftersom du kanske inte vill ha dessa nycklar på knippan du alltid bär med dig. Smarta uppkopplade lås kommer nu på bred front och redan nu kan du ersätta många av dina nycklar med koder - eller varför inte appar?

Master Lock 4401


Klarar även utomhusbruk

Master Lock 4401 är ett rejält hänglås som du kan använda både inomhus och utomhus, så länge temperaturen håller sig ovanför nollan. Det som skiljer det här låset från de flesta andra hänglås på marknaden är att du kan låsa upp det med en app via bluetooth.

Maste Lock-appen är gratis och vi började med att ladda ned den till vår Iphone 7 Plus med den senaste versionen av IOS 10. Och här stötte vi på patrull. Appen identiferade låset korrekt, efter att vi följt instruktionerna till punkt och pricka och matat in aktiveringskoden. Efter ett antal försök gav vi upp och bytte till en Androidmobil. Här funkade upplåsning helt utan problem. Märkligt.

Master Lock 4401
Appen låter dig hantera flera lås från tillverkaren, men gränssnittet är på engelska och appen ville inte fungera korrekt på vår Iphone 7.

Iphoneproblem

I appen kan du dela ut en tillfällig upplåsningskod till andra användare, något vi testade från Androidmobilen, men inte heller då ville det fungera med Iphonen. Som tur är kan du även sätta en kod till låset, och därmed låsa upp det med hjälp av fyra knappar som är placerade kring led-lioden på framsidan.

Låset i sig ger ett väldigt robust intryck med en 9mm grov bygel av härdat stål och ett skyddat gummerat låshus. Den tillhörande appen är inte superlogisk, men hade den bara fungerat med Iphone hade vi inte gnällt speciellt mycket. Nu blir just den biten ett stort minus i protokollet.

Master Lock 4401
Testat: Januari 2017
Tillverkare: Master Lock Vault
Funktion: Hänglås med bluetooth
Systemkrav: Smartphone med Android eller IOS
Anslutning: Bluetooth
Storlek: 56 x 74 x 27 mm
Vikt: 365 gram
Övrigt: För både inomhus- och utomhusbruk
Pris vid test: 999 kronor
Pris nu: 749 kronor hos Clas Ohlson.

plus

Rejält
Har även kombinationslås

minus

Fungerade inte med Iphone-appen

betyg 5 av 10