Yale Doorman V2N Smart Start-kit
Helhetslösning för dörrar och fönster

Yale Doorman
Yale Doorman samarbetar med olika larmbolag.

Ingen har väl undgått Yale Doormans massiva reklamkampanjer och runt om i villaområden blir lösningen alltmer vanlig (och synlig). Tillverkaren samarbetar dessutom med olika larmbolag, vilket säkert har spelat in när det gäller produktens popularitet. Lösningen skiljer sig från Danalock och Glue i den mening att med Yale Doorman byter du ut hela dörrens låskista, handtag med mera.

När låset väl är installerat och klart är det mycket enkelt och användarvänligt. Inifrån används vredet för att låsa och låsa upp, utifrån används antingen en kod eller nyckelbrickor – eller för högsta säkerhet en kombination av dessa plus automatiskt låsning.

För att koppla upp systemet mot ditt hemmanätverk krävs en extra modul till låset samt en box som ansluts till din router. Dessa ingår om du väljer att skaffa Yale Doorman via någon av larmleverantörerna Sector alarm eller Verisure. Via Verisure kan du dessutom köpa sändare och mottagare utan krav på abonnemang.

Kostnaden för dessa är runt 700 kronor. Har du skaffat dessa kan du sedan, via en dedikerad app, öppna och låsa på distans (förutom att styra övriga funktioner i säkerhetspaketet om valt till detta). Du har dessutom hela tiden koll på vem som har tillgång till ditt hem och det går att skapa tillfälliga koder för besökare, hantverkare eller andra som behöver tillgång till ditt hem temporärt.

M3 rekommenderarPå insidan finns en stor LED-diod som lyser rött när du låser dörren och grönt när du låser upp. Det bjuds även distinkta ljudsignaler som indikerar de båda lägena, något som går att stänga av. Yale Doorman har andra produkter för en helhetslösning för hela hemmet i form av fönster och altandörrslås, kassaskåp och ett eget larmsystem vilket kan tilltala många.

Till just larmet finns en app men, tyvärr erbjuds ingen lösning för att styra de övriga produkterna. Vanligast är emellertid en kombination tillsammans med någon larmcentralerna. Doorman har för övrigt ett enklare inbyggt inbrottslarm. Om någon försöker dyrka upp låset börjar låset tjuta i 80 dB. Smart!

Yale Doorman V2N
Testat: Maj 2017
Tillverkare: Yale Doorman
Mer info: Yale Doorman
Funktion: Kod/bricklås till ytterdörr
Systemkrav:
Anslutning: Wifi, via extra modul
Batteri: 4 st AA-batterier,
Batteritid:cirka ett år
Storlek: utsida: (hxb) 290x46 mm, djup med handtag 80 (utan 23) mm Mått insida: (hxb) 290x64 mm, djup med handtag 94 (utan 37) mm
Vikt: IU
Pris vid test: 4 488 kronor.
Pris nu: Från 4 399 kronor hos Prisjakt inkl. 3 nyckelbrickor.

plus

Bra och användarvänlig app
Kvalitetskänslan
Brett utbud av tillbehör och andra säkerhetsprodukter
Inbyggt larm på 80db

minus

Dyrt
Uppkoppling kräver tilläggsprodukter eller abonnemang

betyg 8 av 10