Termometrar är kanske inte den hetaste produktkategorin, men det händer saker även inom det området. Vårt första möte med Withings Thermo var under CES-mässan tidigare i år, och nu har den alltså landat på svensk mark.

Withings Thermo

Det är en riktigt smidig produkt som mäter temperaturen på några få sekunder och lagrar sedan informationen i den dedikerade appen. Det är en fristående app istället för Withings Health-appen som tillverkarens övriga produkter synkas mot, exempelvis smartklockan Activité. Varför vet vi inte, men det känns lite onödigt.

Enkel och snabb installation

Nåväl, oavsett detta så är installationen busenkel och appen visar steg-för-steg hur det fungerar. Enheten ansluts till ditt wifi-nätverk eller via Bluetooth direkt till din telefon. I appen kan du registrera upp till åtta användare, vilken gör den till ett vettigt alternativ för hela familjen.

Mätningen görs genom att dra Thermo i en horisontell rörelse från mitten av pannan och utåt. Termometern har 16 infraröda sensorer som gör 4000 mätningar under cirka två sekunder. När mätningen är klar vibrerar enheten och resultatet syns direkt på touchskärmen. Skärmen används även för att bläddra mellan användarna.

Mätningarna lagras efter datum och tidpunkt i appen för att du enkelt ska kunna gå tillbaka och se historiken. Du kan även lägga till anteckningar och kryssa för olika symtom. Beroende på resultat presenteras även tips om medicinering och/eller om du bör söka läkarhjälp. Riktigt smidigt! Vi använde även två andra termometrar som referens, och avläsningen är enligt oss högst tillförlitligt. Strömförsörjningen består av två stycken AAA-batterier och dessa ska räcka för cirka två års användning.

Withings Thermo
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning