Det är framförallt bryggandet av eget öl som är en uppåtgående trend (se bara på Pico som vi skrev om här) men nu står tillverkningen av cider på tur. Det hoppas i alla fall Alchema, som nyligen lyckades samla ihop över 357 000 dollar på crowdfunding-plattformen Indiegogo. Med tanke på att målet var 80 000 dollar får det anses vara en succé långt innan produkten finns att köpa. 

Alchema

Cidern klar inom ett par veckor
Principen är enkel: Välj recept i den medföljande appen. Tillsätt sedan frukt, socker, vatten och jäst och lägg alltsammans i behållaren.Med hjälp av den inbyggda vågen får du hjälp med hur mycket av varje ingrediens du skall tillsätta, och appen vägleder dig genom hela förloppet.

Under jäsningsprocessen håller maskinen sedan koll på alkoholhalt, lufttryck samt temperatur och all information förmedlas till appen via wifi. En till två veckor senare skall du sedan kunna avnjuta din alldeles egna cider. Vin och mjöd tar längre tid, cirka 4 månader.

Alchema

Problemet? Första leveransen av Alchema skeppas inte ut förrän efter sommaren 2017. Prislappen är satt till 429 dollar plus fraktkostnad för den som känner sig manad att lägga en order.