Nyligen släppte Amazon en uppdaterad version av sin populära, smarta högtalare Echo – med en skärm. Ifixit har, som de så ofta gör med nya produkter, plockat isär Echo Show ned till minsta beståndsdel för att se vad som döljer sig på insidan.

Missa inte! Google Home: Så bra funkar den smarta högtalaren – i Sverige

När den vanliga modellen av Echo lider av rätt kasst ljud för att spela musik, sitter det betydligt rejälare doningar i den skärmbestyckade Echo Show – närmare bestämt en 21 watt stark förstärkare, rejält mycket större än i nästan vilken bärbar bluetooth-högtalare som helst.

Amazon Echo Show
Bild: Ifixit

The Verge har testat Echo Show (som inte säljs i Sverige) och noterar att ljudet låter betydligt bättre än Echo och Google Home, men att det inte riktigt når upp till Sonos Play:1.

Den stora förstärkaren skvallrar också om att Echo Show drar rejält mycket mer ström än sin skärmlösa systermodell. Exakt vad den drar, i standby och under användning, har vi dock ingen information om.

För den tekniskt intresserade kan nämnas att enheten drivs av 2 GB arbetsminne och 8 GB flashminne, samt en Atom x5-z8350-processor. Pekskärmen är 7 tum stor, med en upplösning på 1024 x 600 pixlar. Det ger en pixeltäthet på 170 ppi – rätt så pixligt alltså, med moderna mått.