Aumi Mini, som den smarta nattlampan heter, är i själva verket en minimal led-lampa med usb-kontakt, tänkt att pluggas in i någon av de många usb-laddare vi ofta har liggandes i hemmet.

Lampan med laddaren pluggas sedan in i ett ledigt vägguttag, och vips har vi inte bara en wifi-uppkopplad nattlampa. På lampan sitter både ljus- och rörelsesensorer så att lampan kan tändas när vi letar oss fram till badrummet från ett mörkt sovrum mitt i natten.

Test Nanoleaf Aurora: Glöm glödlampor – varför inte lysa upp en hel vägg?

Aumi mini
Foto: Aumi

Aumi Mini kommer såklart med en app, och med wifi samt stöd för IFTTT kan den här nattlampan dubbla som en smart notislampa på dagen. Kanske vill att lampan ska ändra färg beroende på utomhustemperatur, lysa rött när hemmanätverket ligger nere igen, eller bara börja tokblinka när någon nämner dig på sociala medier.

Med Aumi Minis inbyggda sensorer kan lampan också användas för att trigga andra smarta prylar i hemmet – kanske tända också lamporna i badrummet när nattlampan märker att du är uppe och tassar på natten. Allt detta samtidigt som Aumi Mini kan förvandlas till en nattlampa igen när vi säger god natt till vårt smarta hem på kvällen. Smart, tycker vi.

Som så många gånger förr rör det här sig om ett Kickstarter-projekt. Vill du vara med och stödja projektet kan du göra det och för 20 amerikanska dollar (170 kr) få ditt eget exemplar av lampan.

Test Luctra Radial Table Fot: Smart skrivbordslampa fixar perfekt belysning

Projektet har dock redan nått sitt mål och företaget bakom lampan har tidigare skeppat en bluetooth-kontrollerad nattlampa, så chansen att vi får se också den här lampan nå marknaden får bedömas vara hyfsat goda. Leverans är beräknad till december i år och tack vare att den har en vanligt usb-kontakt ska den fungera lika bra i hela världen. Här hittar du Kickstarter-kampanjen.