Google har precis släpps en uppdatering till sin Google Home-app, och det verkar som att företaget läckt lite mer information än vad som förmodligen var tanken. Bland annat The Verge har noterat ett meddlande som dyker upp i appen, fritt översatt: "Nu med stöd för flera användare."

Läs också! Samsungs svar på Homekit: Router och smarta hemmet-hub i ett

Google Home
Bild: Sam Byford, The Verge

Funktionen är inte aktiv, men det är svårt att tolka det på något annat sätt än att Google arbetar för att implementera stöd för flera användare. Det skulle göra det möjligt att göra användandet mer personligt, och ge olika resultat beroende på vem som använder enheten. En viktig aspekt, eftersom Google Home är en rätt personlig enhet som kan läsa mejl, spela musik och liknande.

Vi har skrivit om personligt anpassade högtalare tidigare. Då såg det ut som att Amazon skulle bli först med en funktion som också tar nästa steg i multi-användande – att känna igen vem som pratar med enheten bara genom att lyssna på rösten (istället för att logga in och ut ur en app), och på så sätt kunna anpassa inställningar och ge tillgång till funktioner baserat på användaren.