Säg vad i vårt hem som inte kan ha en liten dator i sig och bli smart. Ingenting. Nu är smarta speglar visserligen inget nytt koncept, men nog är den här spegeln, först uppnosad av Wareable, en väldigt intressant tanke. Speciellt eftersom det påstås gömma sig lite ai inuti spegeln.

Spegeln kallas Duo och är resultatet av ett New York-baserat start up-företag. Den artificiella intelligensen inbyggd i spegeln personifieras här av ”Alfred,” som med rösten eller svep på spegeln kan hjälpa dig att styra Spotify, kolla nyheterna, tända och släcka lampor, höja värmen och styra andra typer av smarta hemmet-produkter.

Duo
Bild: Duo

Är du inte nöjd med Alfred kan du faktiskt byta namn, byta till en kvinnlig röst, byta dialekt – och till och med ändra assistentens typ av humor. Så om Alfred inte roar dig finns någon annan som kan ta vid.

Dup består av en 27 tum stor 1080p-skärm och är bara 1,9 mm tjock. Spegeln kör ett egentillverkat operativsystem kallat Home OS, och det ska finnas ett sdk för utvecklare som vill tillverka appar till spegeln. Och ja, vi gissar (hoppas) att den reflekterar din spegelbild rätt bra också.

Förhoppningen är att Duo ska kunna skeppas i oktober i år, gissningsvis bara till amerikanska spekulanter. Den som är tidigt ute kan köpa spegeln för 399 dollar, men sedan ska Duos pris höjas till 599 dollar.