August tillverkar i stort sett allt i dörrlås-väg – smarta lås, dörrklockor som låter dig se vem står vid dörren, smarta kodlås, och så vidare. Företagets smarta lås brukar få bra betyg i amerikanska tester, och det lär knappast bli värre nu.

August låter nämligen meddela att man, från hösten, kommer börja sälja August Smart Lock Pro med stöd för Z-wave, ett brett ramverk för smarta hemmets alla prylar och som stöds av många tillverkare – nu också av en av de bästa smarta lås-tillverkarna.

Stort test: Bästa smarta låsen som håller tjuven borta

Men där tar de goda nyheterna slut. August produkter säljs inte i Sverige, vilket är synd. Men inte heller amerikanska konsumenter kommer kunna köpa Smart Lock Pro direkt från hyllan (eller webshop). Pro i produktnamnet anger nämligen att produkten bara säljs till återförsäljare och företag som utrustar smarta hem. En vanlig konsument kan inte köpa produkten.

August
Bild: August

Förhoppningsvis är det här dock ett första steg mot fler Z-wave-produkter från August – vilket är bra för den dag då August kommer till Sverige (om någonsin). Och som The Verge noterar, August har gått med i ett konsortium för att vidareutveckla Z-wave, vilket knappast kan tolkas som något annat än att företaget tror på standarden. Dags för svensk lansering snart? Vi kan alltid hoppas.