Många har vattenburna värmesystem hemma och de är i regel svåra att kontrollera på annat sätt än att springa runt i hemmet och skruva. I varje rum. Men nu finns det en enkel och prisvärd lösning som kan förvandla ditt värmesystem till ett smart och uppkopplat system där du kan ta full kontroll direkt i mobilen.

Tado

Tados startpaket består av en liten internetbrygga och två uppkopplade radiatortermostater som passar de flesta radiatorer. Tack vare internetuppkopplingen kan du sedan styra termostaterna från en app i din smartphone. Väldigt användbart för att spara el, men också om du till exempel har dragit ned värmen när du är bortrest och inte vill komma hem till ett kallt hus eller lägenhet som tar timmar att värma upp.

Givetvis kan du köpa till flera radiatortermostater, eller rumstermostater om du vill kontrollera andra typer av enheter, och utöka ditt system efter ditt hems behov. Du kan helt enkelt till en väldigt låg kostnad göra ditt hem riktigt smart!

Tado

Smarta funktioner

Tado-systemet har även en del andra finesser. Tack vare din mobils gps kan systemet ha koll på när du är hemma och anpassa värmeschemat efter din vardag. Och du kan även låta systemet ta hänsyn till väderprognosen där du bor för att anpassa uppvärmningen.

En liten led-display på termostaten visar aktuell inställning i grader och den tillhörande appen finns till Android, IOS och Windows Phone. Systemet är kompatibelt med IFTTT, Amazon Echo och inom kort även Apple HomeKit. Det här möjliggör spännande saker som röststyrning med Siri och smarta scener där termostaterna fungerar tillsammans med andra saker i ditt uppkopplade smarta hem. Du behöver med andra ord inte vara orolig för att du satsar på ett system som inte är kompatibelt med andra lösningar i framtiden.

Installationen är busenkel och för de flesta system behöver du inga verktyg för att byta ut dina befintliga radiatortermostater. I paketet medföljer flera olika adapterringar till varje radiatortermostat. För bara strax över 2 000 kronor kan du ta kontroll över värmesystemet hemma, pengar som du snabbt får tillbaka genom smartare uppvärmning.

köp