Under fredagen presenterar Philips en ny lampa i sin Hue-serie av uppkopplade lampor. Den stora nyheten här sitter i lampfoten – äntligen finns nämligen Philips Hue också med den lilla E14-sockeln.

Hue-serien, som funnits sedan 2012, har hittills varit begränsad till den större E27-sockeln, samt till andra typer av belysning som led-lister och liknande.

Det blir det alltså ändring på när Philips nu presenterar en ny dimbar kronljusformad led-lampa med E14-sockel. Lampan finns att få i vitt, med justerbar färgtemperatur, eller i färg som förutom vitt även kan generera mer än 16 miljoner olika färger. Ljusstyrkan ligger på 470 lumen, motsvarande en klassisk 40 watts-lampa. 

Philips Hue

Att foten numera finns med den mindre sockeln betyder att Hue-serien nu passar mer än 80 procent av ljuskällorna i ett genomsnittligt svenskt hem, enligt Philips.

– E14 är en av våra mest efterfrågade produkter, som gör det möjligt att integrera Hue i de flesta lampor. Lanseringen är därför ett avgörande och viktigt steg mot en fullständig integration av intelligent och personlig belysning i hela hemmet, säger Andreas Bahnsen, produktansvarig för
Philips Hue i Norden i ett pressmeddelande.

I övrigt är den nya lampan precis som övriga lampor i serien, och styrs via Hue-appen Apple Homekit, Samsungs Smart things med flera tjänster.

Priset för nykomlingen landar på 259 kronor för en vit E14-lampa, och 449 kronor för färg-modellen. Från och med 20 mars kan lampan förbeställas från Philips Hue-återförsäljare runt om i landet.

Prisjakt I samarbete med Prisjakt.nu
Populäraste Smarta hem just nu