Panasonic är kanske inte det första företag vi tänker på när det kommer till nya, innovativa koncept för det smarta hemmet. Vi tänker oftast bara gamla plasma-apparater...

Men det ska det bli ändring på. På musik- och teknikfestivalen South by Soutwest i Austin, Texas, tog Panasonic plats i ett bås under veckan för att visa upp och testa några nya idéer på publiken.

Företaget visade bland annat något som kan beskrivas som en gör det själv-torktumlare med namnet Mon Style, en mediaspelare som ger bakgrundsbrus och gör tv-skärmen till ett konstverk för väggen, samt en köksmaskin för att fermentera och långsam-laga mat (tänk kimchi eller liknande). 

Panasonic
TV eller tavla? Både och.

Missa inte: Samsungs nya platt-tv extraknäcker som tavla

Panasonic House, som huset kallades, var egentligen inget mer än en uppvisning av Panasonics idéer om ett modernt, smart hem. Inga av produkterna har prisuppgifter eller ett planerat släpp-datum. Istället använde Panasonic festivalen som ett sätt att se hur publiken reagerade, och lät till till och med intresserade rösta om vilken produkt de ville se först. (Något resultat har ännu inte offentliggjorts).

Panasonic har en lång väg framför sig om de vill bli en tungviktare inom smarta hemmet-teknik, men idéerna var icke desto mindre intressanta.

Missa inte: Experten om säkerhetsläckor i våra smarta hem: "Måste ställa högre krav"

IDG News