Plötsligt har vi en till sak vi måste komma ihåg att ladda – ölglaset.

Förhoppningsvis är det värt besväret, för med S:t Eriks Bryggeris nya, elektriska ölglas utlovas mer välsmakande öl. Svaga elektriska signaler ska stimulera våra smaklökar, och på så sätt förändra ölens smak.

Missa inte: Homekit-sortimentet växer: Här är åtta prylar du kan skaffa i dag

Två elektroder i glaset ser till att ett kretslopp av ström "flödar mellan hand, dryck och tunga" när glaset förs mot den ölsugnes mun. Glaset är framtaget av S:t Eriks Bryggeri, tillsammans med den japanska forskaren Hiromi Nakamura, som specialiserat sig på kombinationen mat och el.

Elöl
Delar av glaset är lackat i silver för att kunna leda ström. Glaset drivs av ett vanligt 9-voltsbatteri.

– De flesta som har smakat på vätska laddad med elektricitet talar om en förhöjd kryddighet och tydligare fräschör, säger Hiromi Nakamura i ett pressmeddelande.

Nakamura poängterar också att kombinationen el och vätska ska vara helt ofarlig, men människor med hjärtfel och pacemaker avråds ändå från att dricka ur elglaset.

Batteriet ska duga för två timmars laddat öldrickande innan det är slut. Glaset kommer till en början tillverkas i en begränsad testupplaga, därför har vi heller inga prisuppgifter att tillgå. Trista nyheter för den som var sugen på el-öl.