Det verkar som att det kanske mest kända företaget inom marknaden för uppkopplade termostater är på väg att utvidga sitt produktutbud rejält. Ett nytt rykte, först rapporterat om av Bloomberg, hävdar att Alphabet-ägda (Google) Nest bland annat jobbar på en uppföljare till sin termostat.

Och det ser ut som att företagets nya termostat kan bjuda på några intressanta nyheter till smarta hemmet-marknaden. Enligt uppgifterna bjuder Nest nästa produkt på lite ai-vibbar – det ryktas nämligen vara en termostat som lär sig av hushållets vanor och anpassar hemmets temperatur därefter.

Mer exakta uppgifter om vad detta verkligen innebär framgår inte av Bloombergs uppgifter, men vi kan tänka oss att det betyder att termostaten noterar vilka tider vi är hemma och inte, hur vi brukar justera temperaturen när vi är hemma respektive bortresta, och automatiserar detta på ett smart sätt.

Den här termostaten skulle dessutom vara cirka 50 dollar billigare än nuvarande modell, som går loss på 249 dollar.

Men företaget verkar inte bara jobba på termostater. Nest har hittills haft problem med att vidga sitt produktutbud, men det ska det bli ändring på. Ett nytt larmsystem är att vänta, liksom en dörrklocka som låter oss se vem som ringer på, samt ge vissa personer – husdjursvakter, släktingar, hantverkare – tillfällig tillgång till hemmet.

Missa inte: Här är dörrklockan som låter dig prata med besökare – även fast du inte är hemma

En svensk lansering är knappast att vänta inom den närmsta tiden då Nest verkar ha fullt upp att hinna med nya produktlanseringar bara på den amerikanska marknaden.