I kategorin udda produkter som vi inte riktigt förstår varför de finns hittar vi Levl – en enhet som kan avgöra hur mycket fett vi bränner bara genom att analysera andedräkten. Nu finns den att köpa för vanliga konsumenter, skriver The Verge.

Undersökning: Konsumenter oroliga över avlyssning i smarta hemmet

Det låter kanske otroligt, men Levl fungerar så att den analyserar aceton i vår utandningsluft. Aceton i sin tur är en indikator på att fett har förbränts. Luften analyseras av enheten och en tillhörande mobilapp ger oss sedan ett värde att hålla koll på och jämföra med tidigare dagar. 

Levl
Till höger i bild syns själva enheten som analyserar andedräkten. Bild: Levlhome

Levl visades upp första gången på CES 2016, alltså för mer än ett år sedan, och nu finns den att köpa – för vissa. Levl säljs till en början bara i Seattle, USA. Mer begränsat försäljningsområde får vi nog leta efter…

Rätt mycket pengar kostar den också. 699 dollar för själva enheten, sedan får vi även betala 49 dollar i månaden (!) för att få ersättningssensorer och ”kalibreringsgas” hem i brevlådan. Den som fortfarande tycker det här låter som en bra idé hittar mer information på Levlhomes hemsida.