Glömmer du ibland var du har parkerat bilen, eller behöver du kanske hjälp att komma ihåg när parkeringsbiljetten går ut? ZUS från tillverkaren Nonda fixar detta galant tack. Den lilla adaptern har ett hölje av titanium. Den ska enligt tillverkaren klara extremt höga temperaturer och vara certifierad av militärstandarden MIL-STD-810G. En stor fördel är att de två inbyggda usb-portarna båda skickar ut 2,4A strömstyrka, vilket gör att du kan ladda två enheter riktigt snabbt.

Nonda ZUS

Håller koll på var du parkerat

Du parar ihop ZUS med din smartphone med hjälp av en tillhörande app, och installationen är extremt smidigt. Väl inpluggad i bilen håller sedan ZUS reda på var bilen är, när du parkerade den och alla dina rutter. Du får sedan upp en fråga när du stannar bilen om du vill sätta en timer för parkeringen. Dessutom loggas varje resa och du kan kategorisera resan som privat eller arbete. Perfekt för dig som behöver hålla koll på resor till företaget. I ala fall i teorin, av någon anledning försvinner ett par av våra resor och dyker aldrig upp i loggboken, trots att vi parkerar utomhus (vi får en varning om bilen ställs i till exempel ett parkeringshus där ZUS positionering inte fungerar).

Test Nonda ZUG

Koll på batteriet och på resekostnaden

Du kan även hålla reda på vad dina resor kostar, men tyvärr kan du bara välja mellan amerikanska dollar eller brittiska pund i appens inställningar. Dina resor visas dock i både miles och kilometer.

Appen har även en dela-funktion, som gör att du kan låta resten av familjen se var bilen står parkerad hela tiden, om de har appen installerad.

Test Nonda ZUG

En annan smart funktion är att ZUS håller koll på hur ditt bilbatteri mår. Detta presenteras snyggt i appen och du får en notis som varnar när batteriet börjar bli dåligt. Smart!

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning