När du har anslutit Elgato Eve är det bara att fråga Siri om allt från temperatur till status på dina dörrar. Och du kan be Siri sätta på och stänga av enheter som du har kopplat till Eve Energy.

Det finns en rad produkter i Eve-systemet, bland annat utomhussensorn Eve Weather, den trådlösa strömbrytaren Eve Energy, inomhussensorn Room och fönster-/dörrsensorn Door & Window. Produkterna är snyggt formgivna och utformade för att smälta in i miljön. De kommunicerar trådlöst via bluetooth och är försedda med batterier som har lång livslängd.


All info i appen

Du styr ditt smarta hem från gratisappen Eve, där du kan se status och ställa in scheman för att automatisera hemmet. Det är enkelt att komma igång med appen och kommunikationen med sensorerna är krypterad.

Appen funkar med iPhone, iPad, och iPod touch och det finns fullt stöd för alla HomeKit-funktioner. För att kunna komma åt dina data på distans behöver du också en Apple TV 4.

Eve Room


Koll på väder och luftkvalitet

Om du tillhör dem som gillar att ha koll på vädret ska du skaffa Eve Weather. Du får trådlös koll på temperatur, lufttryck och luftfuktighet direkt i din mobil. Du placerar bara Weather på ett bra ställe i trädgården eller på husfasaden, den är IPX3-klassad så den tål regn. Du kan se aktuell status men också snygga diagram över dagar, månader och år.

För att få koll på klimatet inomhus använder du sensorn Eve Room. Förutom temperatur och luftfuktighet mäter sensorn luftkvaliteten i ditt rum. Sensorn analyserar inomhusluften utifrån mätning av lättflyktiga organiska föreningar (VOC), vilket ger en bättre än bild av luftkvaliteten än enklare CO2-sensorer.

Du ser direkt i appen om det är dags att vädra för att undvika trötthet, huvudvärk och andra symptom på dålig ventilation. Och med diagram över tid ser du om du kanske behöver vidta någon annan åtgärd för att förbättra luftkvaliteten, till exempel byta ut någon plastmöbel eller använda andra rengöringsmedel när du städar.

Eve Door and Window

Övervakar dörrar och fönster

Sensorn Eve Door & Window känner av om din dörr eller ditt fönster är öppet eller stängt. Du kan se statistik i appen och anpassa din ventilation. Har du Apple TV 4 hemma kan du bara kasta ett öga på appen när du inte är hemma och se om dina dörrar och fönster är stängda eller öppna. Du kan också få pushnotiser när fönster och dörrar öppnas, vilket kan kännas tryggt när man är på jobbet eller ute och reser.

Med den trådlösa brytaren Eve Energy sätter du på och stänger av dina enheter i hemmet genom att bara säga till Siri att göra det. Energy ger dig också koll på hur mycket ström dina apparater förbrukar.

Eve Energy

Vädersensorn Eve Weather kostar 499 kr, inomhussensorn Eve Room ligger på 849 kr, sensorn Eve Door & Window kostar 405 kr och den trådlösa brytaren Eve Energy 549 kr.

Köp