Ett av problemen med att vara en så kallad "cord-cutter" – att klippa tv-kabeln och bara använda strömingstjänster via mediaspelare – är att det är en mindre omöjlighet att få allt material vi vill ha till en och samma mediaspelare. Har du Apple TV i vardagsrummet och vill kolla på The Grand Tour på Amazon Prime blir det svårt. Amazon finns inte på Apple TV, och visst kan du spegla innehållet från en Iphone eller Mac via Airplay – men det är inte en optimal lösning.

Missa inte: Uppkopplad kaffemaskin fixar morgonkaffet direkt från sängen

Det här problemet vill Caavo lösa. Caavo är (ännu en) mediaspelare för vardagsrummet. Eller ja, egentligen är det mer av en switch för video-input, men den erbjuder också mer än så för de 400 dollar (!) den kostar. 

Caavo
Bild: Caavo

Caavo presenterades på den amerikanska konferensen Recode, och rapporterades först om av The Verge. Caavo har nog många hdmi-portar på baksidan för att kunna kopplas till i stort sett alla mediaspelare och boxar vi har i vardagsrummet. Caavo fungerar med saker som Apple TV, Chromecast, Amazons Fire TV, och ett helt gäng boxar, spelkonsoler och blu ray-spelare). Caavos djuplänkar sedan innehållet i alla dessa prylar, och för allt samman i sitt eget gränssnitt.

Missa inte: Miljoner smarta tv-apparater spionerade på sina användare

Resultet blir imponerande – vi kan komma åt Itunes-filmer och Amazon-video på samma skärm, från samma enhet. Notera dock: Vi måste fortfarande ha alla mediaspelare och spelkonsoler i tv-bänken, men istället för att växla mellan gränssnitt och hdmi-portar, för Caavo allt samman till en skärm och endast en fjärrkontroll. Den har också sitt eget röststyrningssystem.

Recodes video nedan visar hur det fungerar. 

Vad Google, Apple och Amazon, med flera, tycker om detta återstår att se. Oavsett det – Caavo är onekligen en intressant (och dyr) lösning på de problem vi har i vardagsrummet, med tiotals tjänster och prylar som alla slåss om uppmärksamheten. Nu hoppas vi bara att den också kommer till Sverige.

IDG News