Artificiell intelligens och digitala röstassistenter är mer populära än någonsin tidigare. De har funnits i våra mobiler sedan ett tag tillbaka, och har gjort framväxten av smarta högtalare som Amazon Echo och Google Home möjlig. Rykten hävdar också att assistenterna är på väg in i framtida multiroom-högtalare från Sonos.

Undersökning: Bilen och hemmet de enda platser vi vill använda digitala assistenter

En undersökning, utförd av Higher Visibility bland 2 000 amerikaner, visar vilken digital assistent som är mest populär. Och det är inte "gamlingen" Google Asisstant. Assistant, en del av Google Now, har hängt med ett bra tag men har fått se sig omsprungen av den fortfarande relativt nya utmanaren Alexa, som finns i Amazons Echo-högtalare.

Undersökningen visar att runt hälften av deltagarna har tillgång till Google Assistant, medan 23,5 procent använder den dagligen. Alexa, däremot, nås bara av 1,8 procent av deltagarna, men är desto mer populär. 37 procent av deltagarna i undersökningen uppger att de använder Alexa dagligen. De som har tillgång till Alexa använder den alltså betydligt mer än konkurrenterna.

Däremot är Alexa bara näst mest exakt, enligt deltagarnas egna erfarenheter. Först på plats, med 93 procent korrekt uppfattade röstkommandon hamnar Microsofts assistent Cortana. Alexa kommer som god två på listan, med 92,3 procent.

Google Assistant hamnar på tredje plats, och sist hittar vi Apples Siri, som bara når 82 procent korrekt uppfattade kommandon.

Missa inte: Stor köpguide till Sonos – så fixar du ljud i hela hemmet