Hemmets uppkopplade prylar blir bara fler och fler. IBM bedömer att det kommer finnas 34 miljarder uppkopplade prylar i världen år 2020, varav 24 miljarder tros vara Internet of things-prylar – uppkopplade kylskåp, hushållsapparater, robotar, dammsugare och liknande.

Att få alla de här prylarna att prata med varandra kan vara en utmaning redan idag. Exempelvis Apple har försökt föra samman prylar i ett enda kontrollsystem, Homekit, men utrullningen av produkter har gått långsamt.

Läs också! Gör Apple-hemmet smartare: Här är Homekit-prylarna du kan köpa idag

E-handlaren Conrad tror sig dock ha en lösning för hemmets alla internet-prylar. De lanserar i dagarna Conrad Connect, en molntjänst som ska göra det möjligt att kontrollera och koppla ihop alla prylar från en plats, oavsett tillverkare.

– Fram till idag har prylar av samma märke fungerat bra tillsammans, men när en användare har enheter från flera olika tillverkare kan det uppstå problem då varje tillverkare har ett eget program för att styra sina enheter. Det vill vi ändra på, säger Andreas Malberg, marknadschef på Conrad Sverige i ett pressmeddelande.

I dagsläget har Conrad Connect stöd för 16 olika varumärken – däribland Philips Hue, Osram, Logitech och Fitbit – med fler på väg. Conrad Connect lanseras som en beta, och är gratis. Den nyfikne kan läsa mer på conradconnect.se.

Missa inte: Google Assistant blev precis lite bättre på att röststyra ditt smarta hem